2024-09-02
星期日一點左右行到去加點,都發覺幾多人等緊位。可以預先用GULU app 拎位,但我地去到先知,就照拎飛等了,等左大約15-20 分鐘就入得。餐廳d 位都幾舒服,可能都新開冇耐,抺下d 枱同凳俾小朋友坐個陣都發覺幾乾淨,抵讚。 有bb 車就要放餐廳外面,入到去都冇咩位放。星期日都有lunch set,價錢唔算貴,有兩個前菜,加埋普通野飲 +$8。叫左個炒飯 同埋一個招牌牛肉麵。烏魚子味就唔多食得出,但炒飯炒得乾身有蛋香。 前菜一個係蒜味四季豆,另一個係熱情果汁,唔知d 一片片爽身係咩黎。招牌牛肉麵就好失望,手工麵唔係我想像既麵,而係好似超市買個種日本拉面,食到尾熱力都令到面質糊哂。湯有d 古怪甜味,唔好食。牛有4 片,都大,淋身,不過冇牛味。餐飲一杯冬瓜茶,仲可以揀甜度,揀左凍/正常甜/少冰,茶味幾濃,本身茶係熱,攪均之後就剛好少冰,都好飲。另一杯竹香鐵觀音,係杯好普通既茶。都未必有下次。因為佢招牌都做唔好,唔想再亂試又食左d 唔好食既台灣野。
叫左個炒飯 同埋一個招牌牛肉麵。
另一杯竹香鐵觀音,係杯好普通既茶。