2020-03-08
經常有好多朋友拉同我去食唔同地方嘅廚師發板,今次呢一間都真係有驚喜㗎 !環境適合不在話下,係呢一度傾吓計亦都聚首一堂,服務非常之收到,佢哋細心聆聽講解每一道菜色食材同埋食飯真係需要加分!我今次就叫咗金色系列,價錢成為$1380 ,朋友叫咗其他熟食首先上前菜,分別有螢光魷魚、帶子裙邊同沙甸魚螢光魷魚上面有一啲好特別嘅汁,混合雙蛋黃,超鮮味帶子裙邊包着蘿蔔,上面有蘿蔔葉好爽口!沙甸魚上面有柚子,食落都真係幾新鮮!之後試埋個冷盤,沙律配上白飯魚,簡單而清香!你到呢一個冷盤,係蕃茄沙律蛋,個味都幾香甜!想不到蕃茄配豆腐係一絕!你到呢一個燒魚,我先會揸得好香!對於我呢個唔識與嘅人來講都真係覺得好正啊!之後就係明太子雞翼,明太子好香配上雞翼食落去都有一番滋味!之後就係天婦羅,天婦羅炸蝦完全唔油好香好有口感再來就係海膽一轉,海膽好新鮮應該係北海道海膽唔錯唔錯在維繫烏冬個烏冬配上收起燒汁食落去混上肥牛真係好飽啊!來到甜品嘅時候雖然真係好飽但係我都要思考嘅甜品你一個香吻兩個真係唔錯呀好重嘅芒果味最後食埋佢嘅豆腐說吧真係好幸福啊!
首先上前菜,分別有螢光魷魚、帶子裙邊同沙甸魚
螢光魷魚上面有一啲好特別嘅汁,混合雙蛋黃,超鮮味
帶子裙邊包着蘿蔔,上面有蘿蔔葉好爽口!
沙甸魚上面有柚子,食落都真係幾新鮮!
之後試埋個冷盤,沙律配上白飯魚,簡單而清香!
之後就係明太子雞翼,明太子好香配上雞翼食落去都有一番滋味!
之後就係天婦羅,天婦羅炸蝦完全唔油好香好有口感
再來就係海膽一轉,海膽好新鮮應該係北海道海膽唔錯唔錯
在維繫烏冬個烏冬配上收起燒汁食落去混上肥牛真係好飽啊!
最後食埋佢嘅豆腐說吧真係好幸福啊!