2024-01-24
前幾日去屯門市中心逛街,晚上我好想食意大利粉,朋友提意去意粉狂熱,店面感覺幾時尚,座位亦寬敞,店員招呼幾殷勤有禮。軟殼蟹配海膽忌廉汁鮮製意粉,賣相已很吸引,有一大隻軟殼蟹,都幾足料,軟殼蟹外皮炸得酥脆,裏面能保持有肉汁,幾惹味。鮮製意粉較粗身,煙韌彈牙,配上海膽忌廉汁,上面還有些蟹子,口感一流。加28元還送磨菇湯及飲品,都幾抵食,磨菇湯幾濃郁,混合很多磨菇碎,好香磨菇味,不錯。鮭魚牛油果忌廉焗飯,有濃郁的芝士忌廉味,飯粒香滑,鮭魚配搭牛油果,幾清新,食味不錯,而且不會太膩。明太子海鮮披薩,餅底薄而脆,入口幾香,上面有不同的海鮮粒,幾有口感。香濃朱古力窩夫,窩夫深啡色,配上雪糕和小蛋糕,擺碟好吸引,令人好有食慾。窩夫微脆,其實是脆中有軟,朱古力香味濃郁,加上雪糕一齊食,超正,這個一定要試。