日日放工都經過朗豪坊,最近奇怪點解某個位置最近都好多人,原來主打多款韓國特色薄餅和秘製炸雞韓國過江龍「Pizza Maru」來到朗豪坊開了分店呢,所以特登搵一日去食,餐廳非常熱鬧,長期坐滿人,所以想去食嘅一定要預留時間去等啦🍕蕃茄墨西哥薄餅🍕「Pizza Maru」主打多款韓國特色薄餅芝心批,佢地既薄餅以獨家芝士黃金比例,上桌時趁熱即可輕鬆做到拉絲效果!芝加哥薄餅手加入雙倍Mozzarella芝士和忌廉芝士等,配番茄醬滋味香濃,餡料肉質嫩口挺香。厚厚的薄餅皮,批邊用上特製蜜糖杏仁脆邊,又酸又甜帶出味道多層次。🍝帶子泡菜意粉🍝帶子肥美煙靭,配上泡菜輕微的辣味,唔食得辣既朋友都可以食到,醬汁非常creamy而且意粉質感結實富嚼勁,炒煮下令意粉非常吸汁,惹味十足。🍗牛油蜜糖炸雞🍗名物之一秘製炸雞我揀了除了人氣口味蜂蜜牛油,炸雞表面乾爽的韓式炸雞,滿滿的芝士粉,味道香濃惹味。咬開還保留肉汁,配啤酒實在一流!如果想歎下拉絲芝心薄餅和炸雞啤酒,地點日後就更加方便!

🍕蕃茄墨西哥薄餅🍕

🍝帶子泡菜意粉🍝

🍗牛油蜜糖炸雞🍗

如果想歎下拉絲芝心薄餅和炸雞啤酒,地點日後就更加方便!