2018-08-06
今日放工同friend去太古行街買野 行到攰攰地諗住搵野食點知周圍都要排長龍 見到呢間只係要排兩張 就拿拿聲等啦Dinner set 價錢都算合理 我叫咗個西冷牛扒($188) 朋友就叫咗豬扒配蘋果燒汁($165)餐湯係好耐冇見過嘅周打魚湯佢個忌廉啱啱好唔會遮咗周打魚個鮮味 最緊要係佢入面食到魚肉 感覺超爽我地仲另外叫咗個小食試下 牛油果配蟹肉個感覺都幾新鮮開胃 但可能佢太多唔同材料 一畢落去會好易散 食個陣會比較麻煩 不過唔緊要啦黎食野梗係味道行先啦到主菜首先係我嘅牛扒一切開就知道牛質鮮嫩唔會橡筋 再加上佢舊肉靚 整到五成熟後唔洗太多醬汁調味 就咁食已經好滿足朋友點嘅豬扒睇到去都好似好正咁 塊肉十分厚身 煎出黎亦唔會好鞋咁我偷咗佢一啖試下 真係唔似平時食開嘅豬扒 佢整得好嫩好滑似質感似豬柳多啲 配曬個甜甜地嘅蘋果燒汁 perfect match! 女仔食野又點少得甜品呢 佢地dessert menu都算多選擇有起碼6-7款揀 我地兩個都係雪糕愛好者 分別點咗蘋果批配雪糕同朱古力心太軟黎到兩個賣相都一流 好大份一啲都唔寒酸蘋果批面頭焗得脆之餘入面嘅蘋果蓉又唔太甜 即刻令罪惡感下降一千
女仔食野又點少得甜品呢 佢地dessert menu都算多選擇有起碼6-7款揀 我地兩個都係雪糕愛好者 分別點咗蘋果批配雪糕同朱古力心太軟黎到兩個賣相都一流 好大份一啲都唔寒酸蘋果批面頭焗得脆之餘入面嘅蘋果蓉又唔太甜 即刻令罪惡感下降一千倍至於心太軟就有好多流心 食唔曬用伴碟生果點黎食都幾正