2023-08-25
期待嚟食已久試完絕對唔會失望新鮮魚生海產配合師傅用不同食材悉心泡製令食物更加鮮香甜!除了刺身、壽司當中嘅龍蝦茶碗蒸及甜品都十分驚喜!🩵甜品是我食過嘅omakase 當中最好味的!加上餐廳環境氣氛雅致服務又細心友善整個用餐體驗都好好👍🏻🔸沖繩水雲、北海道象拔蚌🔸鹿兒島平靜魚 配gin酒醬油汁、紫蘇花,令淡雅嘅白身魚更添香氣。🔸茶碗蒸❤️加入椰菜花蓉,令口感更creamy 藍龍蝦煮至半生熟,淋上蝦頭油、山椒葉 超級好食!!🔸壽司:▪️深海池魚 - 白身魚、口感爽身。▪️富山灣白蝦 - 當造清甜。▪️右口、燒魚邊▪️岩手縣石垣貝 - 肉厚爽甜。▪️池魚 - 赤身魚,魚味香濃。▪️北海道毛蟹 - 混合蟹膏,香味濃郁。▪️金目鯛 - 魚油豐富。▪️野生赤身 - 醬油醃漬,滑身帶微酸,正。▪️中拖羅 - 魚香油香適中,口感好滑。▪️根室海膽 - 超級足料,味濃creamy,大滿足!🔸手卷:包入滿滿大拖羅、中拖羅、燒過的大拖羅,魚香大爆發!加入黃蘿蔔、芝麻食落唔會好膩。🔸 木魚湯地甲湯用咗水果番茄、日本冬瓜好清香配埋日本漆器,更加有儀式感。🔸甜品❤️❤️❤️有荔枝紅茶啫哩、山梨白鳳桃肉,擁有夏季當造嘅水果清香味,配自家製乳酪、
試完絕對唔會失望
新鮮魚生海產
配合師傅用不同食材悉心泡製
令食物更加鮮香甜!
除了刺身、壽司
當中嘅龍蝦茶碗蒸及甜品都十分驚喜!🩵
甜品是我食過嘅omakase 當中最好味的!
加上餐廳環境氣氛雅致
服務又細心友善
整個用餐體驗都好好👍🏻
🔸沖繩水雲、北海道象拔蚌
🔸鹿兒島平靜魚
配gin酒醬油汁、紫蘇花,令淡雅嘅白身魚更添香氣。
🔸茶碗蒸❤️
加入椰菜花蓉,令口感更creamy
藍龍蝦煮至半生熟,淋上蝦頭油、山椒葉
超級好食!!
🔸壽司:
▪️深海池魚 - 白身魚、口感爽身。
▪️富山灣白蝦 - 當造清甜。
▪️右口、燒魚邊
▪️岩手縣石垣貝 - 肉厚爽甜。
▪️池魚 - 赤身魚,魚味香濃。
▪️北海道毛蟹 - 混合蟹膏,香味濃郁。
▪️金目鯛 - 魚油豐富。
▪️野生赤身 - 醬油醃漬,滑身帶微酸,正。
▪️中拖羅 - 魚香油香適中,口感好滑。
▪️根室海膽 - 超級足料,味濃creamy,大滿足!
🔸手卷:
🔸 木魚湯地甲湯
用咗水果番茄、日本冬瓜好清香
配埋日本漆器,更加有儀式感。
🔸甜品❤️❤️❤️
有荔枝紅茶啫哩、山梨白鳳桃肉,擁有夏季當造嘅水果清香味,配自家製乳酪、薄荷羊羹酸酸甜甜好fresh,桃🍑雪芭 、噴上玫瑰水,香味更有層次,係我食過嘅omakase 中最好食嘅甜品!