2022-11-23 2095 瀏覽
bookmark左哩間好耐 聽唔少人講過 睇落都好似幾吸引 cwb商廈高層靚景 lunch邊爐 68+1 抱住充滿懷疑既心態試一試佢結果都係令人失望 果然有時都係一分錢一分貨 太多gimmick做照 都只係用黎掩飾餐廳既不足入餐廳第一印象 裝修都還可以 主要有高樓底 落地大玻璃 空間感十足 又好光猛如果坐到窗邊位 就有靚景睇但去到食野就見真章首先餐廳衛生好唔掂 D碗拎上手係極度痴luplup 自己用濕紙巾抹完都搞唔掂 兩個人食 兩套餐具都係咁 拎多個都一樣到食野 lunch set 包 麵 + 自選三款配料 + 一杯野飲麵既選擇都幾多 配料就一般 都係好大路個D 野飲都睇落幾有誠意 有唔同款色既珍珠奶茶簡一整鍋連爐上枱簡左雲吞 滑牛 雞件 菜所有野食都係廉價既味道 雲吞正常攞貨水準 滑牛都係一般  雞肉極重雪味 食左一舊就頂唔順菜同麵同個湯底叫做最正常 勉強都食得落到杯野湯 好神奇既感覺 飲落叫做有D味 有珍珠  仲有D曲奇粉但飲多兩啖 總係覺得有 水還水 甜還甜 珍珠還珍珠既感覺估計成杯野係好求其咁 糖槳溝水溝珍珠溝香精 好大杯 但飲唔哂 都係放棄了總結 68+1 食一個質素遠不及譚
抱住充滿懷疑既心態試一試佢

菜同麵同個湯底叫做最正常 勉強都食得落

但飲多兩啖 總係覺得有 水還水 甜還甜 珍珠還珍珠既感覺
估計成杯野係好求其咁 糖槳溝水溝珍珠溝香精
好大杯 但飲唔哂 都係放棄了

總結 68+1 食一個質素遠不及譚仔既麵  價錢只係for食環境
從lunch已經睇到餐廳既定位同做法 就係以環境做照來 唔會講求質素
百貨應百客 我就食返譚仔or落返樓食碗正常既清湯腩 雲吞麵可以了
2022-11-15
5 分鐘 (堂食)