餐廳: 翠園 (葵青劇院)
資訊:

2022-06-27 3192 瀏覽
放假係附近搵間酒樓飲下茶慢慢坐下,就上網搵到呢間裝修美麗嘅酒樓,當日我地1:30先去到所以唔洗等即入,入面都算有9成人仲飲緊茶。蜜汁叉燒腸-呢個重點推介就咁睇都知條條都滿佈叉燒加上佢個豉油係甜豉油,食落仲好食柚皮蒸豉汁鳳爪-蒸到唔會太爛,都好重豉汁味,都推介大家叫牛柏葉-好靭個味道都唔好食筍尖鮮蝦餃-同出面酒樓嘅蝦餃差唔多,但呢個就好貴,好似要40幾蚊,唔係好值荷葉珍珠雞-同啲舊式酒樓味道一樣整體黎講食物偏貴少少,但水準都係偏高嘅,加上裝修環境都好舒服👍🏻
蜜汁叉燒腸-呢個重點推介
就咁睇都知條條都滿佈叉燒
加上佢個豉油係甜豉油,食落仲好食

柚皮蒸豉汁鳳爪-蒸到唔會太爛,都好重豉汁味,都推介大家叫

牛柏葉-好靭個味道都唔好食

荷葉珍珠雞-同啲舊式酒樓味道一樣