1K
2023-05-20 785 瀏覽
唔知伊甸係唔係好多嘢食嘅啦?作為為食嘅朋友,真係發緊夢都掛住食呀!但眼前嘅觀塘人多車多,繁忙時間真係Oh My God,不過,繁忙嘅背後都有一個世外桃源:伊甸!位於觀塘嘅伊甸,同我夢裏面一樣都係咁多嘢食,餐廳以木系設計,主打台灣菜,充滿文青風格,非常寫意。EDEN特製台式雙餸鐵路便當 每次去台灣旅行,明明食飽咗,但上火車前都會買份鐵路便當。伊甸嘅堂食鐵路便當,當然同外賣上車食嘅鐵路便當有所不同,不同之處當然係夠晒熱辣辣。便當嘅組合非常多,我哋就揀咗台式香菇肉燥配珍珠白飯、鹽酥雞排、鹽酥花皮丸、涼拌小食同63.5度慢煮溫泉蛋。白酒蒜香蛤蜊意大利麵另一款主菜,叫咗台式西餐。呢個白酒蒜香蛤蜊意大利麵,味道充滿層次,既有酒香又有蒜香,加上蛤蜊嘅鮮味,夠晒滋味。紅豆仙草芋圓講到台灣嘅甜品,又點少得芋圓。芋圓份量十足,非常Q彈;至於紅豆軟綿,充滿口感!波霸奶茶日文就叫做波霸奶茶,奶同茶嘅比例啱啱好,奶滑茶香,加上Q彈嘅珍珠,為呢個現實嘅伊甸畫上一個句號,而我哋又要重返繁忙嘅觀塘。

EDEN特製台式雙餸鐵路便當

白酒蒜香蛤蜊意大利麵