2024-11-27
世貿重新裝修後d餐廳都各具特色,今次揀左日式西餐嘅喫茶黎試。秋茗柿橘沙冰 (秋季限定)|⭐⭐|$68原個柿落去打成沙冰,但個柿本身唔太靚,飲落無味之餘,柿皮個苦澀味出晒黎... 比較好係面頭半個柿可以食埋,食落有少少甜味,如果唔係想打卡係唔建議大家叫。唐揚炸雞|⭐⭐⭐⭐⭐|$88好好食! 好滑! 好juicy! 份量都算大! 性價比高。盛宴蟹黃鱈場蟹肉意粉 (秋季限定)|⭐⭐⭐⭐⭐|$145都係好好食! 好香蟹黃味、蟹籽好多又夠脆,攪拌均勻後食,啖啖都食到蟹籽,蟹籽嘅卜卜聲好治癒~壽喜燒牛肉蛋包飯|⭐⭐⭐⭐|$113牛肉質感軟硬適中,蛋都好滑,美中不足嘅係壽喜燒汁太咸,開稀返少少就 perfect~香滑忌廉煮青口鍋|⭐⭐⭐|$172唔記得影相😂 青口勁多! 4個人齊齊食都食極仲有😂 仲配埋香草薯條~ 超抵食! 但唔建議叫忌廉味,忌廉開得太稀,完全無味,青口又唔入味... 好在我地有壽喜燒汁同炸雞個醬可以點黎食😂整體感覺:喫茶可以話係親子餐廳,有兒童餐俾小朋友食,門口有個彈珠台俾人玩,仲可以帶寵物一齊用膳,食物質素中上,價錢相宜,唯一唔好就係限時90分鐘。
秋茗柿橘沙冰 (秋季限定)|⭐⭐|$68
好好食! 好滑! 好juicy! 份量都算大! 性價比高。