2022-10-05
以復古葡萄牙藍白花瓷磚為裝潢配搭埋同系列的餐具&木櫈 超igable的說⸝⸝⸝♡︎食物質素都很不賴 份量也頗適中的主打全日早餐.scone.croffle.bagel.咖啡Scone同bagel有好多款口味同配搭而croffle仲有提供鹹食喔.ᐟ.ᐟ飲左兩杯茶調的飲品都很讚 拉花都很美 好奇咖啡會有多好喝了🥺好有誠意的小店 而且店主們都超nice的ෆ ̖́-好多街坊都專程回訪 有機會我都想再去許願清單: 想食開心果cheese cake&嘆啡🥺.▫brava brunchin $138 黑松露炒蛋 +$10好豐富的All day 竟然仲有我喜歡的bagel𖦹.𖦹仲有三種味道揀 我揀咗墨西哥辣椒口味口感煙韌 有胡椒香同時帶點微辣牛油果切得超美的 而且熟度剛好 柔軟鮮美黑松露炒蛋好香滑 仲有煙三文魚.焗豆.大啡菇.薯粒喔!.▫lotus biscoff with cream croffle $78口感好酥脆 尾韻卻帶煙韌( ˃ ᵕ ˂ )沾上邪惡的biscoff醬 搭配cream 味道香濃還灑上了些餅碎增加口感 甜甜的好滋味.▫Matcha tonic $46 ▫fever f
配搭埋同系列的餐具&木櫈 超igable的說⸝⸝⸝♡︎
好豐富的All day 竟然仲有我喜歡的bagel𖦹.𖦹
仲有三種味道揀 我揀咗墨西哥辣椒口味
口感煙韌 有胡椒香同時帶點微辣
牛油果切得超美的 而且熟度剛好 柔軟鮮美
黑松露炒蛋好香滑 仲有煙三文魚.焗豆.大啡菇.薯粒喔!
口感好酥脆 尾韻卻帶煙韌( ˃ ᵕ ˂ )
▫Matcha tonic $46
▫fever free tonic water +$8
Matcha tonic好清爽 帶淡淡抹茶香
店主推介轉fever free tonic water
果然同平時飲既唔同 更有花香&檸檬酸香
感覺乾淨啲同清啲 可以中和抹茶過多的苦澀
▫genmaicha latte $42
好少見玄米茶latte就try了ჱ̒⸝⸝•̀֊•́⸝⸝)
係超美的飛馬拉花 都捨不得喝🥺
玄米茶香同奶都平衡得好好 好有驚喜地好喝!