2024-07-28
Festival Walk 附近真係有好多特色餐廳,今次俾呢間餐廳嘅門面裝修吸引到😍裝修偏向鄉村復古風,主要是藍色為主💙牆上佈滿掛畫,非常有民族色彩🇪🇸Dinner set $348pp (10% service charge) 📝湯 + 兩款前菜 + 主菜 +甜品☕️Gazpacho Shot 西班牙番茄凍湯味道酸酸甜甜、重蕃茄味,非常開胃🍅細細杯,飲完唔夠喉🤤【前菜 STARTERS】☕️Pan Con Tomate 蕃茄多士酸種麵包烘得香口,脆到好似塊餅乾,配上西班牙辣肉腸、蕃茄醬同橄欖油,非常惹味🍕☕️Iberico Ham Croquetas 黑毛豬火腿忌廉薯波薯波波炸得金黃香脆,薯蓉做得綿密,Parma Ham為個薯波波帶出左鹹香味🥓☕️Gambas Al Ajillo 香蒜欖油大蝦大蝦正常,蒜香蝦油味配法包食,味道唔錯🥖☕️Patata Bravas 辣醬薯仔粒炸薯仔粒配香蒜蛋黃醬同辣蕃茄醬,呢個配搭酸辣酸辣,令我一口接一口🥔【主菜 MAINS】☕️Pan Fried Sea Bass 香煎鱸魚鱸魚魚肉過熟、唔夠嫩口、外皮唔夠香脆,食咗兩啖就冇食嚕🫢蜆肉就正正常常☕️Beef Chee
📝湯 + 兩款前菜 + 主菜 +甜品
☕️Gazpacho Shot 西班牙番茄凍湯
味道酸酸甜甜、重蕃茄味,非常開胃🍅細細杯,飲完唔夠喉🤤
【前菜 STARTERS】
☕️Pan Con Tomate 蕃茄多士
☕️Gambas Al Ajillo 香蒜欖油大蝦
大蝦正常,蒜香蝦油味配法包食,味道唔錯🥖
☕️Patata Bravas 辣醬薯仔粒
【主菜 MAINS】
☕️Pan Fried Sea Bass 香煎鱸魚
☕️Beef Cheek 慢燉牛頰肉
質感軟腍、重牛味🐮如果唔鍾意騷味嘅人,應該會麻麻👋🏻南瓜椰子蓉就偏鹹,食咗一啖就食唔到啦😵💫
【甜品 DOLCI】
☕️Churros 西班牙油條
油條上佈滿肉桂糖粉,甜度啱啱好,口感酥脆! 不過食得多都會有過膩嘅感覺,所以建議蘸朱古力醬食🍫
☕️Cream Catalana 加泰羅尼亞焦糖奶凍
傳統西班牙甜品,類似cream brûlée🍮上面有層焦糖、不過裏面有啲稀,味道略甜🙂↔️
呢度係慶祝好地方🥳小編去嗰日周圍已經有五枱客人慶祝生日🎊朋友帶咗蛋糕去,呢度唔收切餅費之餘! 有四個店員會拎住蛋糕🎂拍住鈴鼓唱生日歌🪇店舖仲會幫客人影一幅「即影即有」做留念📸呢度環境好有氣氛,但食物質素一般🙊如果需要同朋友或伴侶慶祝生日/紀念日,呢度係其中一個選擇🍾🎉