2024-12-23
今日嚟到旺角見到呢間新開既Cafe感覺好有特色❤️ 復古風嘅環境睇落去有啲似日式喫茶店既感覺⛩️Retro既感覺配上日式既Fusion美食🇯🇵望住彌敦道嘅霓虹燈有種好Chill既感覺🌇食物同飲品方面嘅配搭都好有心思非常值得一試🩷⭐️ Red Prawn Crispy Toast 🦐用上新鮮嘅赤蝦火炙過帶鮮甜嘅味道🌊生薑醬配上多士金黃色既酥脆又滋味🍞⭐️ Negitoro Sushi Taco 🌮 ⭐️ Soft Shell Crab Sushi Taco 🍣壽司Crossover Taco既感覺好有Fusion感🇲🇽 惹味既醬汁配上魚生同埋Taco Shell意外地夾😋⭐️ Beef Cheek Omurice with Red Wine Sauce 🥩旋風蛋包飯好有造型感入口好滑溜🍳 燉牛肉濃郁得黎帶紅酒香🍷⭐️ Chicken Roulade with Tomato Herb Sauce 🍗雞卷包住芝士同煙肉好有Bistro既法式風格🇫🇷 配上香草蕃茄醬好開胃充滿新鮮感🍅⭐️ Signature Tiramisu Ball 🍰招牌嘅Tiramisu 波波果然係必食之選🥰 Mascarpone Ch
旋風蛋包飯好有造型感入口好滑溜🍳 燉牛肉濃郁得黎帶紅酒香🍷
招牌嘅Tiramisu 波波果然係必食之選🥰 Mascarpone Cheese幼滑得來甜度唔會太高🧀 Ladyfinger浸滿咖啡味好濃郁☕️比起唔少意大利餐廳更高質🇮🇹
用上新鮮嘅牛油果打成口感好Creamy💚估唔到配上咖啡好新鮮
椰青水配上抹茶帶上一種清甜嘅感覺🏝️又有抹茶嘅回甘整體充滿層次🍵