2014-03-08
因為家住附近,人流又不多,商場店鋪林立,一應齊全,所以經常在這里行街睇戲食飯,數到最有人氣的西餐廳,非Berliner莫屬,每天晚飯時段必定滿座,所以想要來食既朋友,最好book定位啦!講到德國餐廳,香港人一定聯想起黑啤同鹹豬手,冇錯!呢間餐廳都系主打呢幾樣,每次經過幾乎都會看到每張台上都一定有啤酒同鹹豬手 今次都唔例外,我同友人叫了:沙律(我忘記叫咩名了...),真心覺得呢個勁普通,只是一些沙律菜,加肉加蛋,加的醬就比你食,如果叫沙律的話,最好叫的有特色既,因為佢有好多種沙律選擇小豬豬漢堡包,呢個真系驚喜之作,因為一直都未試過,今次終於有幸試到,而且味道還十分不錯。漢堡包外脆內軟,中間其實系一塊勁juicy既五花腩,加上火箭菜,再配上甜甜地既醬汁(本人覺得好似蛋醬味),分量剛好,幾啖ko一個,唔會唔夠喉 因為佢唔系main course黎!最後梗系要叫番個鹹豬手啦侍應通常會問你要唔要幫你切,不過我都系中意自己搞點。鹹豬手個皮烤到十級脆,脆到會chi住你的牙,每次佢個邊都會因為太燶同太乾而唔要得,肉質亦都較亁,不過好在味道搭救,唔會得個咸字,所以都ok!另外我都見到好多人叫德國麵包,貌
講到德國餐廳,香港人一定聯想起黑啤同鹹豬手,冇錯!呢間餐廳都系主打呢幾樣,每次經過幾乎都會看到每張台上都一定有啤酒同鹹豬手 今次都唔例外,我同友人叫了: 沙律(我忘記叫咩名了...),真心覺得呢個勁普通,只是一些沙律菜,加肉加蛋,加的醬就比你食,如果叫沙律的話,最好叫的有特色既,因為佢有好多種沙律選擇 小豬豬漢堡包,呢個真系驚喜之作,因為一直都未試過,今次終於有幸試到,而且味道還十分不錯。漢堡包外脆內軟,中間其實系一塊勁juicy既五花腩,加上火箭菜,再配上甜甜地既醬汁(本人覺得好似蛋醬味),分量剛好,幾啖ko一個,唔會唔夠喉 因為佢唔系main course黎!
最後梗系要叫番個鹹豬手啦 侍應通常會問你要唔要幫你切,不過我都系中意自己搞點。鹹豬手個皮烤到十級脆,脆到會chi住你的牙,每次佢個邊都會因為太燶同太乾而唔要得,肉質亦都較亁,不過好在味道搭救,唔會得個咸字,所以都ok!
另外我都見到好多人叫德國麵包,貌似好正甘,下次有機會都一定要試!