2011-10-30 235 瀏覽
我本身住係德記隔黎GE~平時買飯盒就多~但我都係第一次去德記食晚飯詐@@~ 見到晚晚都咁多人終於的起心肝同屋企人一齊去試下~ 叫左個潮州水蟹粥,炸併盤同個紅燒豆腐~潮州水蟹粥> 夠味~但個人唔係幾中意食濕飯。。。我其實第一次食潮州粥。。所以唔知原來佢係湯飯個種粥。。所以食左二碗我就停左,靠屋企人包辦~ 屋企人其實覺得幾好食的粥好大盆。。4X蚊咁大盆水蟹粥好抵食。。。(如果中意食的話)炸拼盤> 入面有二種食物,有墨魚塊同蝦棗完全唔係我期望的那種。。。蝦棗一D都唔彈口@@,墨魚無咩墨魚味亦唔算彈口燒豆腐> 好大碟@@抵食~~~味道一般~ 其實我想講我最欣賞GE係個前菜~真喺好得架~係D好細粒的炸豆腐,辣辣地,四四方的炸豆腐粒~超好咬好好味! 我叫多左碟~個侍應都照比我~ HEHE

叫左個潮州水蟹粥,炸併盤同個紅燒豆腐~

炸拼盤> 入面有二種食物,有墨魚塊同蝦棗

燒豆腐> 好大碟@@抵食~~~味道一般~

其實我想講我最欣賞GE係個前菜~真喺好得架~
2011-10-10