2010-06-20
係附近食完一餐韓國菜,雖然勁多野食,但食完出奇地又唔係好飽,食完D又熱又辣既野最適合就係食D甜品甜返下~ 諗起尖咀新開左間五代同糖,就決定過黎呢邊食啦。雖然唔知exactly位置係邊,不過都唔算難搵,沿住加拿分道一直行,調一調轉頭就見到佢啦。當時大概係夜晚十點,都有人係出面排緊隊,不過佢人流都算好快,我地等左大概 15 分鐘到就可以入去。我地同個姐姐講我地想order心太軟,佢見我地就有位就幫我地落定,服務都算ok呀~ 雪糕有雲尼拿,朱古力同綠茶揀,硬係覺得綠茶雪糕同心太軟唔係好夾,所以最後就係揀左雲尼拿~~~ 不過個人覺得呢個心太軟只係一般,唔係特別出色。食落去朱古力味唔濃,相信可可度好低,或者如朋友講用既朱古力應該唔係好靚~ 流心度都夠不過味道始終都係爭d~~ 另外個雪糕幾細個而且食到少少冰碎,所以一般咋喎~另外叫左個雞蛋布丁,因為見佢個樣好似好得意咁。呢個唔駛一分鐘就黎到,相信都係整定擺好哂係度。食落蛋香夠,不過唔係好夠滑,質感有D似過左火既燉蛋 (XD)。要連埋最底個D焦糖一齊食先好食,都見到幾多雲尼拿籽,算係唔錯。總括覺得ok,唔算特別出色,但如果係附近又真係唔係好多選擇,所
總括覺得ok,唔算特別出色,但如果係附近又真係唔係好多選擇,所以唔怪得走既時候見人流有增無減。