2021-12-01 140 瀏覽
💛#黃店話說我好鍾意特登去大角咀食野因為嗰頭真係好多好西,今次再介紹呢間都幾出名有名氣嘅甜品店,款式比較偏新派但又好吸引,尤其佢哋嘅招牌心太軟!而且口味越出越多,例如有開心果、芫荽、麻辣、花生奶醬,而今次主力介紹咗心太軟先🤣👓開心果心太軟 伴乳酪雪糕 $64見到個價錢其實唔平,但好彩個心太軟好大個,係比平時出面嗰啲體質大,偏高身,同埋個外皮夠挺有脆,賣相亦靚靚,灑上開心果碎,旁邊有開心果醬,軟雪糕嘅形狀配上一個雪糕cone。切開中間當然有流心效果,其實開心果本身冇乜味,但認真食會食到有淡淡的堅果味,而且唔算太甜,其實個心太軟有啲漏不過有乳酪雪糕酸甜平衡返。雪糕方面其實+$5可以升級至特別口味-竹炭雪糕,不過味道冇乜特別,反而原本嘅乳酪雪糕味道酸酸甜甜好開胃好食好多,所以唔建議加錢升級😂評分:8.5/10👓海鹽拖肥花生煉乳心太軟 伴乳酪雪糕 $58見到個名再睇埋張相真係好邪惡😈面頭係煉奶同花生碎,見到底部有一少pat牛油,的確會加添左份牛油香不過好肥呀,旁邊仲有花生醬😫因為加咗錢升級所以係竹炭雪糕+cone。一切開就流哂花生醬汁,食落唔太覺海鹽味因為花生醬味太濃烈啦,真係好香花生醬味
💛#黃店

👓開心果心太軟 伴乳酪雪糕 $64
評分:8.5/10
👓海鹽拖肥花生煉乳心太軟 伴乳酪雪糕 $58
見到個名再睇埋張相真係好邪惡😈面頭係煉奶同花生碎,見到底部有一少pat牛油,的確會加添左份牛油香不過好肥呀,旁邊仲有花生醬😫因為加咗錢升級所以係竹炭雪糕+cone。一切開就流哂花生醬汁,食落唔太覺海鹽味因為花生醬味太濃烈啦,真係好香花生醬味嘅不過同時似擺緊匙花生醬落口,真係超級漏。
評分:8/10