2019-12-20 803 瀏覽
今日又食東南亞野都係叫肉骨茶飯一來上次食嗰個好食二來想比較吓三來肉骨茶好似係主打菜 都多人叫望住佢即場用gas爐煲熱煲肉骨茶一開蓋 熱喇喇 濃醇嘅藥材味四散 超香而且材料豐富😍除咗豆卜 肉排 香菇 仲有枝竹 紀子 金菇! 份量亦好多 尤其肉排幾大舊味道方面枝竹好食 索曬啲汁 餸飯食冬菇口感ok 不過唔夠香同juicy肉排多肉 不過同時多骨 同比上次食嗰個多肥膏 瘦肉部分亦冇咁明顯湯底偏甜 但都有藥材味嘅所以相比之下我覺得上次起北角嗰個好食啲🙈飲品叫咗薏米水幾好飲 估唔到除咗薏米仲有好多糖冬瓜平日唔食冬瓜嘅我都覺得好食 因為似椰果👍🏻另外朋友叫咗海南雞飯同煎荷包蛋碎肉飯有冇留意隻蛋係心形架❤️勁有心海南雞飯啲雞份量超足 而且起咗骨不過試食咗 覺得唔夠滑我地仲叫咗個泰式鮮蝦柚子沙律依個好嘢惹味 sweet chili sauce配上碌柚甜甜地又酸酸地咁沙律菜同紅蘿蔔絲咬落脆既成碟口感豐富不過唯一蝦唔夠新鮮-整體唔錯Lunch 每碟都只係$58 包飲品仲要全部大大份 勁足料 !味道雖然未至於好食 不過唔錯啦舖頭雖細但坐得唔逼要加分係服務好好勁有禮貌之餘 好窩心 因為起QC附近所以啲學生會黎幫襯
今日又食東南亞野

成碟口感豐富
不過唯一蝦唔夠新鮮
整體唔錯
Lunch 每碟都只係$58 包飲品
仲要全部大大份 勁足料 !
味道雖然未至於好食 不過唔錯啦
舖頭雖細但坐得唔逼
要加分係服務好好
勁有禮貌之餘 好窩心
因為起QC附近所以啲學生會黎幫襯 聽到老板娘叫佢地下次再來探佢😢❤️
依啲小店值得支持吓