2023-01-29
♧樂天皇朝以前已經見過好多人係樂天皇朝食呢個八色特色皇朝小籠包,所以今日朋友話約我去呢間酒樓度食飯,我就即刻應承咗!♥︎特色皇朝小籠包(八色)($138)有齊晒八種唔同顏色,賣相極吸引,打卡亦都一流!本身都有諗過會唔會好重色素,但係原來佢嘅繽紛白色係由天然食材提煉而成~八隻味入面佢會建議你又最淡味嘅完未開始食,直至未到最濃嘅川味,咁就可以確保品嚐到八種唔同嘅味道!佢哋嘅每一款個味道其實都偏淡,要好細心品嚐先至感受到~我個人比較鍾意嘅就係黑松露味,平時食開嘅黑松露味通常都係遠處已經聞到,食完之後黑松露味仲會喺個口度停留好耐時間,呢個黑松露小籠包相對地淡味,但係又不失黑松露香,而且淡淡地唔會影響是其他味道嘅時候嘅感覺😚♥︎四川辣子雞丁($98)辣子雞一向係我最鍾意食嘅川菜之一,好鍾意呢度嘅辣子雞唔會炸得太乾身,咬落都算幾好肉地,而且仲有好惹味嘅麻辣香♥︎楊州炒飯($98)呢個楊州炒飯嘅飯粒粒粒分明,蝦肉爽口彈牙,份量亦都好足夠,性價比算唔錯👍💰人均消費:約$200📍將軍澳中心地下G31號鋪
♥︎特色皇朝小籠包(八色)($138)
♥︎四川辣子雞丁($98)
♥︎楊州炒飯($98)
💰人均消費:約$200
📍將軍澳中心地下G31號鋪