2023-07-11 6 瀏覽
平時超級鐘意飲湯嘅我,特登嚟到尖沙咀Heath 入面呢間主打濃湯嘅小店,要試下究竟一個西湯有咩咁特別!《紅酒牛尾湯》堅好飲!😍 佢嘅足料位係在於食材溶入係湯入面,然後每一啖湯都飲到香濃既牛味,真係會食到牛尾架。紅酒、甘筍、洋蔥、蕃茄呢啲配料令到湯既香甜度大大提升,老闆嘅調味做得好好,味道拿捏平衡,開胃又飽肚。《烤芝士三文治》🥪記住要點啊,麵包烤得外脆內軟,外層塗滿一層辣味牛油🧈,內裏係半溶既拉絲芝士🧀,咬落會係滿口鹹香同滿滿酥脆感 ,辣味牛油唔會喧賓奪主,而係悄悄點綴提升惹味,好邪惡呀但係我鍾意。😈呢個多士最用心既位係用嘅調味牛油係由老闆自己研發架(黑松露、辣味、蕃茄味、青醬味)!👨🏻‍🍳呢種對食物既熱愛同執着,係佢地咁好食既原因。用平凡嘅材料用心製作出高端既美食, 真心推薦❤️

用平凡嘅材料用心製作出高端既美食, 真心推薦❤️