2020-01-17
👉🏻特製Pancake講「香港加油」就送免費雪糕,23/12-23/1內5% 營業額捐至傳真社或立場新聞相信大家對依一間黃店一啲都唔陌生,低調之餘仲係少見嘅日式黃店,尤其係想食得健康啲嘅朋友仔佢依度推出嘅輕食就啱晒大家啦❤️========================和王牛漢堡丼 $158厚身嘅和牛漢堡扒用上熊本產100%A5和王牛製成,入口雖然有少少鬆散但肉味濃郁,內裏仲帶點粉色肉質幾嫩🥩面頭加上日本蛋黃醬油漬一齊食,蛋汁漢堡汁連同肉汁一齊混合後食令味道更多層次☺️米飯特別地用上以紅酒同紅菜頭混合整成嘅紅米飯🍚炸蓮藕片微微香脆但唔油膩,雖然係食緊漢堡但係真係有輕食嘅感覺🍃========================海膽卡邦尼烏冬 $168小店另一個主打就係依個烏冬🍜店員將食物送上嘅時候特別提醒我哋要快啲撈均烏冬同埋醬汁,因為製作過程入面只落咗極少量油,所以會比較容易快乾🤭配料有海膽同四片厚身嘅鴨胸肉,入口鮮味幾足又幾creamy,意外地海膽依啲咁和式嘅嘢配上西式經常見到嘅卡邦尼汁都冇違和感😆========================開心果士多啤梨米粉班戟 $138最後點可以
和王牛漢堡丼 $158
海膽卡邦尼烏冬 $168
開心果士多啤梨米粉班戟 $138
最後點可以唔叫佢依個招牌pancake呢? 雖然鋪頭係日式小店,但今次並非日式空氣感十足嘅梳乎厘Pancake,而係更加實身有質感嘅米粉pancake🥞特別之處係佢採用左米粉代替麵粉,一聽就知係更加健康😉即叫即製嘅班戟共有六大片,每片厚度平均,用上層層疊嘅方式疊起😯pancake都選用上日本嘅材料,入口質感鬆軟,濕潤程度恰到好處唔會太粉太乾🤘🏻平日食忌廉都怕佢好膩太creamy,但今次呢款開心果忌廉就啱啱好冇呢個問題❤️ 入口有淡淡的開心果味且完全唔甜,配上濃郁香滑西西里農場開心果醬同好香甜嘅日本士多啤梨好夾😆
巧味道指數👅:👧🏻👧🏻👧🏻👧🏻
再食過指數🏃🏻♀️:👧🏻👧🏻👧🏻👧🏻
錫荷包指數💸:👧🏻👧🏻👧🏻
服務正指數👩🏻🍳:👧🏻👧🏻👧🏻👧🏻
環境靚指數👀:👧🏻👧🏻👧🏻👧🏻
========================
📍 蜜庵本膳 (尖沙咀)
尖沙咀赫德道8號地下A號舖