2020-06-22 2480 瀏覽
久違了Happy Hour,以往喺中環工作時,VEA 29/F係我其中一間心水酒吧,喜歡呢度啲cocktail,亦好喜歡呢度啲小食。好似第一次見呢幾道門打開晒,可能因為真係太耐冇黎。其實本來係想叫黑松露薯條,都係我其中一個好喜歡的小食,但朋友似乎落錯單haha。但錯有錯著,Crispy Local Calamari呢個炸魷魚又幾好味,爽脆又容易咬開。Sichuan Chicken Wings一開始見到咁多紅色以為好辣,食落又唔係喎,幾惹味,而且切左做單骨,方便食。回想上次幫襯已經係4年前,有幾款當年好喜歡ge cocktail已經唔喺menu,不過呢個Cleopatra Formosa菠蘿係signature,就叫俾朋友試試。打開蓋會有煙噴出,飲落有煙燻味,清清地但不是我喜歡的種類。Migration Pattern呢杯更濃烈,有好強烈果仁味道但就飲唔到其他味道。

好似第一次見呢幾道門打開晒,可能因為真係太耐冇黎。
Crispy Local Calamari

Sichuan Chicken Wings