2020-01-23 1097 瀏覽
係一間本身好紅嘅網店然後成功轉型為實店。千層蛋糕非常出名好食,尤其係招牌流心蛋糕,經常有雜誌食評介紹👻成日大排長龍好快賣晒添,重點係價錢經濟😋雖然lady M係千層蛋糕界嘅代表,但價錢唔平又要大排長龍,反而依間CP值超高!店舖唔算好大不過側邊有張長枱同幾個位可以比大家坐喺度品嚐蛋糕💁🏻‍♀️👓 抹茶流心 $34蛋糕堅流心,一切啲醬會湧晒出嚟,但仲會有醬掛喺蛋糕。非常多層數、皮薄又軟熟、忌廉香滑到好似雪糕咁,每層搽得平均食落好有口感。抹茶忌廉帶甜但唔會太甜剛好,始終都係甜品嘅感覺未去到品茶飲抹茶咁甘苦。蛋糕面灑滿抹茶粉略有苦澀但充滿着濃郁嘅抹茶味!本身抗拒忌廉嘅小編都覺得好食唔漏,自己一個食晒一件蛋糕完全冇難度😋評分:8.5/10👓朱古力流心 $34同樣蛋糕面灑滿朱古力粉係濃郁嘅朱古力味😍皮層之間舖滿了香滑的朱古力忌廉,係甜朱古力味而唔係苦澀味。評分:8/10

👓 抹茶流心 $34
蛋糕堅流心,一切啲醬會湧晒出嚟,但仲會有醬掛喺蛋糕。
評分:8.5/10
👓朱古力流心 $34