2019-03-05 640 瀏覽
今日心血來潮去左嘉頓山影相,原本諗住食牛扒,但是果間店排到入黑晚晚後巷,見到咁我緊係掉到走,朋友喺openrice 揾到竹目,其實之前買珠仔成日見到衣間嘢,一直都想試,因為衣間嘅門面同深水埗衣個地區有啲格格不入,但是佢都喺度好多年,所以就去試下喇~ 個menu 都幾多嘢食,但是已經攰到唔想諗嘢,叫左個二人set,有剌身,沙律,天婦羅🍤,串燒仲有個肥牛烏冬,仲有甜品,400幾蚊應有盡有,廢事諗就叫佢。啲員工好有禮貌,無叫都識加水,喺香港已經好難得。啲嘢食速度亦合適,唔會等太耐。剌身沙律:無特別sauce,清新開胃。刺身四點盛:新鮮厚切👍🏻壽司:飯有陣陣梅味,講究,又新鮮串燒雞三食:雞肉棒入面有雞軟骨,有口感,味度都點讚;燒雞皮,香口;燒雞翼無咩特別。天婦羅(忘了影相):有四件,兩件炸蝦,一件矮瓜,一件南瓜,都係無咩特別牛肉烏冬:衣個好好食,湯清甜,肉柔軟而不失肉味甜品:兩粒雪糕糯米慈400幾與質素成正比,好食過好多地區日本嘢,可以一試😋

剌身沙律:無特別sauce,清新開胃。

刺身四點盛:新鮮厚切👍🏻

壽司:飯有陣陣梅味,講究,又新鮮

牛肉烏冬:衣個好好食,湯清甜,肉柔軟而不失肉味

甜品:兩粒雪糕糯米慈

400幾與質素成正比,好食過好多地區日本嘢,可以一試😋