2023-07-09 103 瀏覽
喺尖沙咀行完街 就過嚟厚福街呢條食街搵野食🤤 呢度嘅舖頭都流轉得幾快 不過呢間沾麵店就歷久不衰 所以呢日就入咗去食啦😚原隻極上芝士蟹皇豚肉沾麵呢個芝士海膽湯底真係好香呀 熱辣辣上枱嘅時候啲香味飄晒出黎😍 口湯底入面仲有海膽同豚角燒 真係好吸引🤩 沾麵配芝士真係夠晒邪惡啊👿 除咗有豚肉沾麵之外 呢個麵仲有個燒蟹蓋👍🏻 蟹蓋入面有日本松葉蟹膏同埋芝士 味道鮮甜 我仲加咗錢要埋飛魚子🐟 撈埋蟹膏食更有層次😝豚肉魚介沾麵呢度嘅沾麵湯底仲可以免費添加㗎😍 咁就食到後期都仲可以有熱辣辣嘅沾麵湯喇 呢度嘅豚肉係燒完再上碟 望落幾靚而且有輕微嘅脆口感🐷 沾麵口感彈牙 湯㡳一樣入面有豚角燒 真係好豐富☺️喺呢條美食街搵到呢間人氣沾麵店真係好開心呀 未夠6點已經半滿喇😮 可能下次晏咗嚟就要等位添喇😳