2017-09-01
趁今日平日唔洗同咁多人迫又可以準時放工,就約左個朋友去試下呢間八幡屋日本放題。之前都成日見朋友係度打卡,所以一直都好想試。好在一早book左枱,平日黎講都好full下!值得一讚係門口既接待員服務態度好好,見到我友人未到,都好慇切咁招呼我入去一路揀住野食一路等,讚!放題黎講,食物選擇唔算話特別多,但部分會寫住推介及必試等等,反正未食過,我就將佢推介必食系列都寫2份!食物黎得好快,但放既位置有限,我同友人都要好高速咁將食物放入口,又要相機食先,真係好忙。 第一味比較深刻既係黑松露帶子壽司,呢個配搭真係第一次食,兩者味道都好鮮甜,所以配搭住黎食都唔會互相搶左知味道,可以encore! 超喜歡食海膽既我當然要試試海膽手卷啦,個present好特別,令成件事開心左~雖然第一眼望落海膽既色水好似唔同平時見到既,但係食落口又幾鮮甜喎! 食完壽司打底,就輪到食炸物啦,呢度既炸物同小食款式都幾多,叫左都係寫住必試系列,每次食日本野必食既炸魷魚圈,炸香芋波同埋芝麻雞翼。炸香芋波就非常出色,外脆內軟,香芋味一發不可收拾,係口腔不斷徘徊,我想瘋狂咁食炸香芋波呀!
食完壽司打底,就輪到食炸物啦,呢度既炸物同小食款式都幾多,叫左都係寫住必試系列,每次食日本野必食既炸魷魚圈,炸香芋波同埋芝麻雞翼。炸香芋波就非常出色,外脆內軟,香芋味一發不可收拾,係口腔不斷徘徊,我想瘋狂咁食炸香芋波呀!!