2017-10-16 65 瀏覽
又黎開旺角 於是就到兆萬9樓試下八幡屋日本料理放題 可能我地係傍晚時間去 所以好快有得入坐 一眼望去 昏暗既燈光 鮮豔既油畫 廣闊既位置 感覺幾舒服 因為好肚餓 所以我地立刻叫野食 菜單非常多選擇 有前菜 手卷 壽司 刺身 燒物⋯升級體驗就每位加$60 我地一開始座位上有一碟醬油 我地拎黎點壽司 哈哈 原來係天婦羅既醬油 服務員同我地解釋返 服務態度良好 另外亦會清走檯面既空碟 好盡心刺身拼盤上得好快 賣相精美 色澤光鮮 肉質鮮美 例如三文魚大大件 非常厚肉 赤蝦鮮甜可口 螺肉彈牙 象拔蚌肉質結實 而我最鍾意就係黃金焗蠔 芝士味濃郁 又唔會太乾身 完全食唔到蠔既腥味 仲有升級送的芝士焗龍蝦 有成隻手掌咁大 芝士鋪到滿瀉 蝦肉結實但唔會太過老 好想再叫!另外叫左好多燒物 例如牛舌 虎蝦 不得不提燒羊排 不過要襯熱食就唔會韌 羊肉都好味 一啲都唔騷 而且多汁 非常入味升級體驗真係都幾值得嘗試叫左碟醂魚乾 甜甜地 而且幾有咬口 可惜我地唔飲酒 唔係的話配酒一流啊 海鮮燉湯 雖然見唔到有好多海鮮 味道較清不過不失 而日式海膽蒸蛋好嫰滑 心太軟伴鮮果 暖笠笠加上濃濃既朱古力 一口一個啱啱好 好好

升級體驗真係都幾值得嘗試

海鮮燉湯 雖然見唔到有好多海鮮 味道較清不過不失

而日式海膽蒸蛋好嫰滑

心太軟伴鮮果 暖笠笠加上濃濃既朱古力 一口一個啱啱好 好好味啊

歐洲和牛壽司燒得啱啱好 仲有少少鮮紅色 厚身得黎好香牛肉味

最後叫左碟炒什菇 食到一陣牛油香

加上一個蟹粥 應該係珍珠米 好綿 唔會話有太多水 加上蟹膏既香味 好有口感 感覺都幾健康

食到最後要食甜品 有泡芙 大福 雲尼拿同朱古力雪糕雪條 試左士多啤梨泡芙 酸酸甜甜好開胃

我仲食左罕見既菠蘿冰 雪到硬一硬 真係好爽 中學既回憶返曬黎 唔錯

仲有好多野都無試到啊 例如天婦羅 所以下次聚會可能會再黎