2021-10-15
第一次黎呢間食燒肉,有驚喜😍真係好好味,呢間仲有Omakase,價錢唔算貴而且每張枱相隔唔會太近,坐位寛敞舒適爐火仲好夠大,呢度燒烤唔係落普通油,而係放牛嘅脂肪去燒,令燒出黎嘅食物更香口,重點係食完都唔會成身燒肉味KAKURA沙律$ 78除咗有新鮮沙律菜之外,仲有泡菜同吞拿魚肉,估唔到泡菜加落沙律到都冇違和感,比想像中好食大判燒!黑毛和牛西冷$ 178一上枱就有侍應幫手燒,然後撈埋生雞蛋一齊食,真係好香牛味,而且都幾大塊,咬落軟淋淋,大家要試吓呢個👍🏻石燒肉泡菜鍋飯$ 88侍應主動幫手撈勻,然後𢳂係碗仔到俾我哋食,味道唔會辣,食落好滋味黑毛和牛腹柳小排$ 148呢個必試,肉味重得黎超嫩滑😋烏賊$ 58魷魚𠝹咗花,燒完都冇縮水,口感軟淋黑毛和牛上肋骨中肉$ 198呢款油脂比較多,較易搶火,肉質香嫩,點上醬汁食可以去除油膩感宮崎黑毛豚香腸$ 68外層係脆皮腸質感,食落唔會覺得好肥膩,值得一試青森蘋果乳酸梳打$ 42難得有一間餐廳可以叫走冰,真係啱晒我💕蘋果乳酸味並存,又唔會太甜,幾好飲三得利優質麥芽啤酒$ 48 又係男士們會比較喜歡嘅其中一款,麥芽生啤口味
而且每張枱相隔唔會太近,坐位寛敞舒適
KAKURA沙律$ 78
大判燒!黑毛和牛西冷$ 178
大判燒!黑毛和牛西冷
大判燒!黑毛和牛西冷
石燒肉泡菜鍋飯$ 88
黑毛和牛腹柳小排$ 148
呢個必試,肉味重得黎超嫩滑😋
黑毛和牛腹柳小排
烏賊$ 58
魷魚𠝹咗花,燒完都冇縮水,口感軟淋
黑毛和牛上肋骨中肉$ 198
宮崎黑毛豚香腸$ 68
外層係脆皮腸質感,食落唔會覺得好肥膩,值得一試
青森蘋果乳酸梳打$ 42
三得利優質麥芽啤酒$ 48
又係男士們會比較喜歡嘅其中一款,麥芽生啤口味