2021-08-06 48 瀏覽
食辣真係會上引架!!!!我已經介不掉!!一星期要吃三天先滿足到我!我呢個麻辣控今晚想食川菜,問一問格離同事有無好推介,佢肯肯定定就答: 麻辣五三五! 答得甘肯定,一於就試呢間!店內裝飾以霓虹為主,拍照起來特別吸引眼球,風格獨特。麻辣主打川菜,當中我最有興趣是烤魚,這些風味不是哪裏都可以吃到的。望見有不同烤魚選擇,有清湯,酸菜,麻辣。我哋就叫了一個主打的麻辣烤魚,等了一會兒主角上枱,真係份量十足。上面放滿了辣椒同辣椒同辣椒,不得了,嗅到已經好想食啦! 但店員告知滾一陣就可以食,條鱸魚真係啖啖肉,沒有好多魚骨,肉質十分嫩滑軟熟,一夾就係一塊塊結實厚身嘅魚肉,麻辣叫咗中辣,辣味滲晒入魚肉,入口時完全感受到個湯底辣度同入口一會就出現嘅麻辣感覺!很過引!讚~我地仲叫咗鮮鴨血,牛柏葉,蓮藕,支竹,豬肚做配菜,邊食魚邊打邊爐,越打越辣越香,沒有飽的感覺,最後加了一個薯粉就大滿足了。