2023-02-12 48 瀏覽
喺旺角呢個時常勁多人流嘅地區,竟然開咗一間純白色主色嘅cafe,店舖內外觀同街外形成強烈對比,cafe斯文但街外麻甩 😂 可能就係cafe設計嘅原意 😁一入到店內成個感覺截然不同,Cafe裝潢偏向英倫風用上木系檯櫈,感覺平靜舒服 😌 想講佢隔音做得好好,唔太聽到街外d車同人嘅嘈吵聲 👍 唔駛去郊外都可以遠離煩囂 🥰Cafe 樓底高,空間感又大,沿窗邊都係高檯座位,坐住一路食嘢一路望下街外景象,好寫意 😃🤍初初諗住呢間cafe都係飲下啡食下cake囉冇咩特別,原來佢都好多嘢食,午市套餐仲日日換款!間唔時仲請人嚟開 live music show 🎶😃雙魚座咖啡館主打係虹吸咖啡 ☕不論佢係茶同啡都一樣咁出色 👍❤️當日我同朋友去食lunch嘅 🍽️🤎 午市套餐 11:00 - 15:00想特別推介一下呢度嘅午市套餐,都係 $68 起,餐飲係配 Americano 或者 Earl Grey Tea 🤩驚唔夠飽嘅話,另外仲可以優惠價加配小食 👍😀同埋食物款式都好健康及較輕盈,食得飽飽亦唔會覺得太heavy 🙆‍♀️🙆套餐係:🍝 自家製意式焗素牛肉千層麵 $78初初以為得素肉醬千層麵咁樣,原來係好多料

間唔時仲請人嚟開 live music show 🎶😃

雙魚座咖啡館主打係虹吸咖啡 ☕
不論佢係茶同啡都一樣咁出色 👍❤️

當日我同朋友去食lunch嘅 🍽️

🤎 午市套餐 11:00 - 15:00
驚唔夠飽嘅話,另外仲可以優惠價加配小食 👍😀

套餐係:
🍝 自家製意式焗素牛肉千層麵 $78
自家製意式焗素牛肉千層麵

初初以為得素肉醬千層麵咁樣,原來係好多料架!
千層麵裡面舖咗黃瓜、翠玉瓜、茄子、素牛肉等 🤩
因為有瓜類,仲大大舊,食落爽口,素牛肉千層麵同埋面頭有芝士就軟綿,口感層次豐富 😋
因為係素食,全程食都唔覺漏呢。
一個人獨食係冇難度 😚

🍗 咸蛋黃單骨雞翼 跟餐+$38 (單點價 $78)
咸蛋黃單骨雞翼

所以跟餐係抵d 😁
呢個係人氣小食嚟架,必叫 🔥
即炸即上,熱辣辣已經聞到咸蛋黃香味 🤤
見到雞翼外面嘅咸蛋黃起沙已經覺得好正,味道唔需要多講吧!單骨雞翼大大隻,香脆juicy又惹味 💯

跟餐飲品配:🍵 熱伯爵紅茶 (單點 $40)
本人鍾意飲茶,想講呢度嘅紅茶都好有水準 🤩
大大杯!(呢個要講,因為我差d飲唔哂😂)
最緊要嘅係唔苦澀先,聞落好香,茶色唔濁,冇茶渣,溫度適中 👍 飲落味道香濃但清新而微甘

☕ Iced House Blend Coffee $68
Iced House Blend Coffee

點可以唔試佢嘅主打虹吸咖啡!
啡真係好香醇,飲落味道唔會話酸,帶點苦味但不澀
最貼心係凍咖啡用冰鎮嘅,唔會影響咖啡嘅味道而又keep到溫度 👏💯

🥗 慢煮雞胸牛油果碎蛋沙律 配 意大利黑醋 $98
慢煮雞胸牛油果碎蛋沙律 配 意大利黑醋

呢個沙律真心豐富,好大份 😂
Cafe夠醒目,會將黑醋另上 👍 鍾意自己倒幾多就幾多 😁
雞胸肉唔會太厚切,口感好好多 😊
有牛油果、車厘茄、碎蛋、沙律菜,仲有無花果!好健康啊 🤩
食落酸酸地好開胃 😙

🍦 意大利雪糕 配 牛角包窩夫 $78
意大利雪糕 配 牛角包窩夫

好surprised!因為當日件croffle 係雙魚形狀喎! 🐟🐟
開心仔呀 🤩❤️
(註:牛角包窩夫之形狀為隨機,不一定每次都係雙魚形狀)
好靚啊,唔捨得食 🥰
雖然croffle 薄身咗dd,但都算酥脆,仲配埋朱古力雪糕及生果,食咗午飯後叫返個甜品就perfect 😋❤️

2022-12-14
午餐