2022-05-01 900 瀏覽
💚New Punjab Club💚▫️ APPETIZER每枱都會有免費嘅花生做小食。份量都幾多,非常脆口香口,配上洋蔥、辣椒醬、芫荽,好惹味,小編大愛。▫️SAMOSA CHAAT $198其實就喺素咖哩角。外皮微脆,餡料為雜豆薯仔蓉,餡料磨到好滑,但感覺會比較濟。所以廚師以yogurt及石榴籽作為平衡,令整體配搭開胃,減低飽足感。▫️ KEEMA PAU $228小編真係初嘗食羊,平時齋聞到嗰陣羶味已經不了。但真喺因為人人都食,個個大讚,個包又真喺好想試又好期待,所以最後都喺嗌咗。餐包非常好食,烘到金黃色之餘,仲要full of butter。外脆內軟,充滿牛油同奶香。免治羊完全唔羶,非常感動😢唔講唔會覺得佢喺羊,所以連帶我對羊嘅好感都提升咗(first impression好重要😂)不過朋友一向食羊嘅,佢話食到陣羊味,幾好,但小編表示唔知咩叫羊味😂 大家都話薯條係加分位,但小編並唔覺得😉不過有增加口感嘅。▫️ MUGHAL ROOM MAKHANI $278其實就喺咖哩雞。雞大約有5舊左右,質地嫩滑,入味。咖哩就同平時食到嘅唔同,唔辣,豆味偏重,作為一個唔鐘意食豆嘅人都接受到。不過呢個菜

💚New Punjab Club💚
▫️ APPETIZER

▫️SAMOSA CHAAT $198
SAMOSA CHAAT

▫️ KEEMA PAU $228

KEEMA PAU

▫️ MUGHAL ROOM MAKHANI $278
其實就喺咖哩雞。雞大約有5舊左右,質地嫩滑,入味。咖哩就同平時食到嘅唔同,唔辣,豆味偏重,作為一個唔鐘意食豆嘅人都接受到。不過呢個菜相比起其他就真喺普通咗啲,冇乜驚喜。

▫️ BUTTER NAAN $88
正常。質地軟熟,有厚度,有韌性。適合配咖哩食。
MUGHAL ROOM MAKHANI

▫️ TANOUERAY RANGPUR $168
一杯好飲嘅飲品非常重要,會直接影響成餐飯嘅mood。香草葉加西柚片除咗喺視覺上嘅享受,更加可以調節餸菜帶來嘅飽濟感,令口味更fresh。
TANOUERAY RANGPUR

SAMOSA CHAAT