2020-07-19
今日大食妹約咗朋友仔去行書局, 行吓行吓朋友仔又話肚餓想食啲嘢大食妹突然諗起附近有一間bookmark咗幾耐嘅生命.有限.土司未食, 就趁住呢個機會去試一試<軟殼蟹親子滑蛋吐司>朋友仔嗌咗呢份招牌嘅軟殼蟹親子滑蛋吐司炸到脆卜卜嘅原隻軟殼蟹配上炒滑蛋同蟹子, 再加上酸酸嘅青檸, 無論係味道定口感都好有層次<慢煮雞肉牛油果溫泉蛋吐司>大食妹近排鍾意咗牛油果, 一見到有牛油果吐司就忍唔住嗌啦生菜同牛油果都好新鮮, 裏面仲有多塊雞胸同流心溫泉蛋知道大家最鍾意睇溫泉蛋流心嘅樣, 就俾返啲福利大家<泰好味雞鎚>另外, 我哋仲加咗25蚊跟餐, 咁就有多一款小食同一罐汽水其中一款小食我哋揀咗泰好味雞鎚, 味道酸酸地又唔會好油膩<忌廉芝士醬香辣雞粒>另一款小食我哋就嗌咗香辣雞粒, 再加8蚊嗌埋個忌廉芝士醬香辣雞粒味道一般, 但配上清新嘅忌廉芝士醬, 都幾matchOverall, 食物質素唔錯但可能係位於銅鑼灣, 價錢偏貴, 性價比唔高
朋友仔嗌咗呢份招牌嘅軟殼蟹親子滑蛋吐司炸到脆卜卜嘅原隻軟殼蟹配上炒滑蛋同蟹子, 再加上酸酸嘅青檸, 無論係味道定口感都好有層次 <慢煮雞肉牛油果溫泉蛋吐司>
大食妹近排鍾意咗牛油果, 一見到有牛油果吐司就忍唔住嗌啦生菜同牛油果都好新鮮, 裏面仲有多塊雞胸同流心溫泉蛋 知道大家最鍾意睇溫泉蛋流心嘅樣, 就俾返啲福利大家 <泰好味雞鎚>
<忌廉芝士醬香辣雞粒>