2022-09-27 1004 瀏覽
時代廣場呢間人氣韓式餐廳,餐廳走清新文青路線,環境好舒適!星期五夜晚約咗朋友食飯,朋友最愛食蛋包飯。好多款式選擇,淨係睇餐牌都要流口水啦😅我哋揀咗玫瑰醬燴雞腿肉蛋包飯,玫瑰醬炸雞,炸芝士豬扒忌廉年糕,燒醬油黑毛豬白切肉配大醬生菜,仲有甜品,野飲,相當滿足!佢個玫瑰醬燴雞腿肉蛋包飯,好特別,用咗玫瑰花做點綴,仲有陣陣玫瑰花香,原來玫瑰醬系冇玫瑰,系由蕃茄醬,奶油醬,辣椒醬混合而成,但其實唔會辣,唔食得辣都食到架,切開佢厚厚的蛋皮,蛋汁流晒出嚟,漸漸地蓋過晒d飯,撈埋食超好味!再加上嫩滑嘅雞肉,真係冇得輸!燒醬油黑毛豬白切肉配大醬生菜,賣相好吸引,厚切五花腩用醬油燒得好香,勁惹味。睇上去好似比較肥,但實際上肥瘦比例好均勻,肥肉不算多。配埋生菜同香葉包住黎食,一D都唔肥膩。炸芝士豬扒忌廉年糕,估唔到芝士吉列豬扒咁好味!芝士味濃郁,豬扒外脆內軟。忌廉creamy, 年糕好Q, 份量足夠!玫瑰醬無骨炸雞,半份已經好多,足夠2-3人食。賣相好靚,堆成一個小山,炸雞好香,玫瑰醬略帶微辣,好好味…伴有薯條,年糕,很有韓國特色!一定不要錯過甜品,呢間餐廳的韓式雜莓牛角包窩夫 非常出色!賣相靚,配上士多啤

好多款式選擇,淨係睇餐牌都要流口水啦😅

伴有薯條,年糕,很有韓國特色!

一定不要錯過甜品,呢間餐廳的韓式雜莓牛角包窩夫 非常出色!賣相靚,配上士多啤梨,藍莓,配合窩夫,好好味!

我同朋友都點咗野飲,一個系盛夏冰爽西瓜檸檬梳打,另一個係夏至士多啤梨香蕉乳酪,清新爽口,打卡一流!

• 韓式雜莓牛角包窩夫
  • 燒醬油黑毛豬白切肉配大醬生菜