2020-04-25
觀塘必食咖啡店,主打唔係咖啡,而係佢嘅特色法式西多士 😍😍 walk in 基本上都無位,所以記住打電話黎book位呀煙燻豬豬卡邦尼 📍$108有芝士脆片,豬面肉,煙腩片,意大利煙肉,蛋汁,意大利麵... 同平時啲卡邦尼意粉好唔同,唔係creamy 個隻 👍🏻 (唔知係咪老闆) 話正式嘅卡邦尼意粉係礦場食物,所以應該用返簡單啲嘅材料。佢地仲要用返意大利材料架慢煮雞胸,羅勒,番茄醬意大利飯 📍$120酸酸甜甜嘅意大利飯本身已經好食,再加埋basil 吊下味 🍝 不過最特別係佢加咗啲日本酸薑係面 (我初頭以為係芝士🤣) 加埋落去好特別,一啲都唔會辣焦糖香蕉雪糕法式多士 📍$82即叫即焗,所以記住預返啲時間,大約20分鐘左右。唔知係咪因為我地坐bar 枱,店員好易見到我地食main course 嘅進度,所以安排岩哂啲時間上個甜品 😋 熱辣辣好鬆軟好厚身嘅西多士,蛋味好香,焦糖香蕉都燒到脆脆地,好好食lunch set 仲會跟碗甘荀湯,唔會有我平時好驚個啲青草味喎 👍🏻 白咖啡 (應該係latte) 就 +$15 都幾好飲
煙燻豬豬卡邦尼 📍$108
慢煮雞胸,羅勒,番茄醬意大利飯 📍$120