🔅 cutting onions 🔅土瓜灣🔅創意西餐🔅超強創意餐廳,必食漢堡!我覺得間餐廳嘅正名可能係 pls don’t cry,又以黃店黎講,我又覺得可能係聯想到香港前途~一片光明,pls don’t cry! 前身係太子嘅包販子,食物質素極有保證☺️我去食嗰日,我朋友就同日午餐同晚餐都喺嗰度解決,佢話menu唔會悶未食晒,食過返尋味💛💛🥳 首先上咗兩個前菜,分別係炸洋蔥圈同埋阿媽雞翼~炸洋蔥圈超香脆,而且配上蛋沙律醬,非常好食,脆炸嘅外殼加上黑胡椒作點綴,好食!媽媽雞翼就即係話麻油雞翼,有出前一丁味😂加埋香蔥配上白芝麻,雞翼亦都非常Juicy~作為前菜超開胃,亦都令人非常之期待 💛主菜我哋帶咗兩個漢堡同一個意粉,四個人分!💛 招牌手打牛肉漢堡配薯條牛肉好juicy同有手打patty嘅質感!但最最最正係個麵包,烤香烤脆之餘,麥香亦好正!另外個芝士同anchovy mayo都超夾!佢係自己調配嘅house cheese,有少少cheddar味,又有mozzarella cheese,但實質嘅配方就唔知啦😂🤭不過後來都係睇餐牌先知,佢個沙律醬係有小魚仔嘅鮮味,難怪有啲特別嘅咸香💛欖菜酸薑
🔅 cutting onions 🔅土瓜灣🔅創意西餐🔅

超強創意餐廳,必食漢堡!

主菜我哋帶咗兩個漢堡同一個意粉,四個人分!

💛 招牌手打牛肉漢堡配薯條

💛欖菜酸薑豬腩肉包
呢一個超推介,非常特別!漢堡嘅麵包依然係用充滿麥香嘅麵包,最正嘅係豬腩肉嘅油香非常吸引之外,佢嘅酸薑(我一直以為係白蘿蔔片)非常解膩,再加埋少少橄欖調製嘅沙律醬,非常特別,整個漢堡層次分明,肉香、蔬菜、沙律醬、同埋麵包都調配得非常之好

💛另外我哋亦都叫咗一個白汁菇菇溫泉蛋意粉,野菌香充滿成碟意粉,意大利粉亦都好掛汁,於是每一啖都有野菌~🥳

💛成餐最變態嘅係「陀地西多」,除咗新鮮整嘅西多士之外,仲有一層四方形成個磚咁嘅厚切花生味雪糕配上煉奶同花生脆,非常黐線!但係真係超級好食,而且好邪惡💛超級推介,幾乎係必食,喺第度都冇見過啲咁黐線嘅嘢😂😂😂

總括而言,創意料理,亦都非常高質,氣氛輕鬆,好適合中午去食到飽飽!😚價錢亦都好合理,好抵食💛

Cutting Onions

網址: https://s.openrice.com/QrbS03gy5W0~uZ5MGAA
地址: 紅磡馬頭圍道63號啟岸1樓02號舖
電話: 68966862
=====================
#紅磡黃店 #土瓜灣黃店 #土瓜灣美食 #紅磡美食 #黃店 #黃店推介 #餐廳 #香港好去處 #香港打卡 #香港必食 #hkig #hkfoodie #hkfoodblog #kazyyhunghom #kazyykln #kazyywestern #kazyyburger #kazyyhkfood #hkgirl #hkig