2022-05-17
疫情高峰期,大家都唔夠出街食飯甚至禁堂食,令到食肆雪上加霜。艱難時刻仲有鋪頭肯做外賣團購,當然要支持下!肥後屋一直係我favourite list 🥰入面,見到佢轉團講緊要支持下!佢最最最最好味嘅就係佢嘅墜落名物啦!🐷墜落午餐肉如果你減緊肥節食嘅就勸你唔好睇🤣🤣因為佢地嘅魅力係抵檔唔住,厚厚嘅午餐肉咬落去啖啖肉,燒完嘅午餐肉更加惹味,外脆內嫩🤤🤤,食一舊係唔夠喉。厚燒玉子🍢🍳🥚佢地嘅玉子🥚🍳都係厚身嘅,食落去嘅感覺好實在!蛋香味超濃!一啖午餐肉配一啖玉子,非常滿足🤩牛油蔥花撈飯🧈🍚雖然今次影唔到正面,但呢個飯係值得大家試架!滿滿嘅蔥粒加上一小舊正正方方嘅牛油🧈,配埋秘製鰻魚汁,超入味!當碗飯仲熱嘅時候,牛油就會慢慢溶化🫠,溶化嘅牛油配上簡飯蔥香,講完自己都流哂口水啦!仲等?快d去試啦🤣🤣
🐷墜落午餐肉
厚燒玉子🍢🍳🥚