2024-10-09
♡♡♡📍 樂天皇朝薈萃 (九龍城)九龍城啟德協調道2號AIRSIDE 4樓L418號舖覺得樂天皇朝都真係幾好🤣🤣,因為價錢唔貴坐得又舒服🥰,環境地點都唔錯,作為一個小聚既地方都係一個好既地方😚😚。🍽️招牌原味小籠包(6粒)黎到呢度無理由唔食返個小籠包既😎😎,因為上次黎果陣已經試下特色既小籠包所以今次就試下原味小籠包。味道真係唔錯,果然小籠包係呢間餐廳既招牌菜,皮薄多汁真係好吸引😘😘,令人一試上癮😆😆!🍽️黑松露雞肉帶子燒賣呢款既燒賣真係第一次試,覺得幾特別🤣🤣! 帶子面頭有黑松露令外觀上更為吸引。入口既時候黑松露既香氣濃郁🤩🤩,令到成個黑松露雞肉帶子燒賣更加好味😝😝!🍽️上海風味醬鴨上既速度勁之快,醬鴨好入味😎,而且骨肉同在都幾唔錯😚😚,覺得作為前菜都幾好,份量又OK,所以都唔錯既~🍽️蟹粉炒飯真係次次黎都要叫呢個飯😂😂😂,真心覺得好好食🤣🤣,首先個飯就已經炒得好香,其次就係係埋蟹粉真係好正😚😚,覺得呢個蟹粉炒飯係必叫既!蟹粉同炒飯真係絕配😋🤪!!
📍 樂天皇朝薈萃 (九龍城)
九龍城啟德協調道2號AIRSIDE 4樓L418號舖
🍽️招牌原味小籠包(6粒)
🍽️黑松露雞肉帶子燒賣
🍽️上海風味醬鴨