餃掂快線

Nom Nom Dumpling Express
2024-11-19 258 瀏覽
同大家分享個餃子店啊!一入到去已經聞到陣餃子香,鋪面亦都寬敞,裝修簡潔,唔會俾人覺得過於逼夾,坐得幾舒服餐牌有10幾款餃子可以選擇,唔驚搵唔到自己想食嘅味道!另外小食亦都很多元化^_^首先要講嘅係佢哋嘅皇牌 - 至尊松茸湯餃。一啖咬落去個湯汁即刻爆哂出嚟,入面菇味濃郁,個餃子皮厚薄度都啱啱好!另外湯餃會包一個湯,係無味精嘅粉葛湯嚟~加埋佢哋配上嘅菇菌醬,簡直就係Bonus!雲耳椰菜豬肉餃同韭菜豬肉餃都係以煎嘅形式,煎得勁脆身,睇圖都見到,咬開個豬肉餡好juicy,雲耳爽口椰菜甜甜哋,咬落去層次感十足喺呢度最大驚喜就係重慶鮮肉雲吞。個皮薄到睇到入面嘅餡,浸喺個麻辣湯度,好食到癲! 入面嘅肉質亦都好實淨!加埋芫荽🌿入個湯入面吊一吊個味!滿足~最後仲叫咗杯蜂蜜檸檬薏米水,解哂之前啲油膩。薏米熟得啱啱好,檸檬蜂蜜嘅比例調得幾好,又清甜又解渴,唔會過甜。呢間餐廳最緊要係價錢平民化,啱哂返工一族放lunch同收工食食。
同大家分享個餃子店啊!

首先要講嘅係佢哋嘅皇牌 - 至尊松茸湯餃。