2013-05-14 556 瀏覽
印度菜試唔少,但冇一間'可以令本人食完想番轉頭幫襯~ 可以時常做我得飯堂嘅''印度菜餐廳''只此一家,位於'天后清風街''嘅*皇轎印度餐廳"" (Palki Indian Restaurant) 我叫左個 <Butter Nan軟牛油烤餅>,<Lamb Shank Masala瑪沙拉烤羊腿>,<Bombay Aloo芝士菠菜>先講 <Lamb Shank Masala瑪沙拉烤羊腿>肉質""好滑""" 仲要d汁係完全''掛''''住左喺隻羊腿上面~~ 啖啖滿足~ 啖啖滋味~~美味極!!!我試過嘅大多數印度餐,通常d咖哩汁都係做到好浠,食嘅時候都好狼狽,悄不留神d汁就四圍漏~~都幾難享受~ 混埋烤餅一齊食嘅時候都真係幾尷尬~~但**皇轎印度餐廳** 食物味道比平時嘅印餐廳溫度"熱"得多~! d汁唔會四圍走來走去~~而且味道濃郁!!! 咖哩香味撲鼻~~~~簡直係味覺同嗅覺同視覺嘅大享受~~~~~ 令我不禁一時''細味品嚐""~~ 一時"狼吞虎嚥''起來~~~ 同<Butter Nan軟牛油烤餅>一齊食簡直係一流
印度菜試唔少,但冇一間'可以令本人食完想番轉頭幫襯~

同<Butter Nan軟牛油烤餅>一齊食簡直係一流~~~~

講多無謂,好難再解釋~~
自己去品嚐一吓呢幾個必食推介嘅菜~~~~
~
2013-05-14
3 分鐘 (堂食)