2020-05-26 619 瀏覽
聽啲人講話何福堂有好多唔同種類嘅小菜餐廳,一去到附近已經見到成條街泊滿曬私家車,再行前少少原來成條街都係小菜館,我本身最鍾意食燒鵝,見到呢間嚐,鵝小廚,出名係食燒鵝,梗係要試吓地方都較為闊落,枱同枱之間都隔得好開這個脆皮乳鴿剛剛炸起,一食落口味道好好食,我食過好多間舖頭,我玉姐救美當你撕開啲肉嗰陣啲油係咁流出嚟好香,而且個皮好趣,啖啖肉香,絕對係有水準叫咗半隻燒鵝,望落都非常吸引排得齊整燒鵝皮好脆,肉又夠嫩滑,鵝味非常重,入口甘香,容易入口,皮又夠薄,保存到肉質嘅口感,啲煙燻味又唔會搶到燒鵝本身嘅味道鵝肉本身嘅香味又保存到原隻燒鵝髀,免切,食落更有一點風味豉椒鵝腸🤩一放低就聞到香味😉鹹味適中😃鵝腸中間仲有點肥,非常爽口,食落就知好新鮮😌配菜有洋蔥,青椒同埋紅椒😍炒埋一齊,味道更加惹味堂食有好多款都係震撼價,比起出邊真係抵食好多🥺性價比非常高😁仲要質素唔差👍🏻今次試咗燒鵝同埋乳鴿😊下次一定要試吓貴妃雞同乳豬😬
地方都較為闊落,枱同枱之間都隔得好開
叫咗半隻燒鵝,望落都非常吸引
排得齊整
燒鵝皮好脆,肉又夠嫩滑,鵝味非常重,入口甘香
鵝肉本身嘅香味又保存到
原隻燒鵝髀,免切,