2018-10-17 511 瀏覽
尖沙咀就成日去啦,每次黎黎去去都行個幾個商場,食個幾間餐廳,都咪話唔悶。今次男朋友帶左我去一間比較隱閉既日本餐廳,千上日本料理😉餐廳係酒店入面,唔係專登去都未必見到🙈裝修好有日式居酒屋feel,入面有幾間獨立房,啱曬一大班朋友大聲講大聲笑,又有番一定程度既私癮。今次我同男朋友就坐左係出面。侍應好快咁俾左兩小碟前菜我地,分別係中華沙律同芝麻八爪魚。🥗枝豆 一路拆住枝豆一路傾計,好悠閒。枝豆面頭有少少鹽,令枝豆不至於太淡。可惜我少食枝豆,成日拆拆下d豆豆都跳曬出黎,搞到冇得食😂🦐炸河蝦 送酒小食必試! 細細粒既蝦仔炸得非常香脆,咬落口脆卜卜。🥗蟹籽沙律 普通既蟹籽沙律味道都唔錯喔。清爽青瓜同蟹柳加上足夠既沙律醬,作為前菜剛剛好。🍜味增湯 🐥炸雞軟骨我好鍾意咬d細細粒既食物過下口癮😂於是又叫左個炸雞軟骨。🍱鰻魚炒飯 終於到主食啦😍估唔到呢個鰻魚炒飯質素幾高,除左炒飯上面既鰻魚外,原來炒飯中間都有鰻魚粒,非常足料。而且炒得好香,影緊相個陣已經好想食😋鰻魚冇骨又滑,呢點非常之重要👍🐴燒牛肋骨燒牛肋骨份量十足,燒香既牛肋肉有肉汁,肉味濃,唔洗點醬汁都好好味。除此之外,仲唔會浪費食物,牛肋骨邊既肉都

侍應好快咁俾左兩小碟前菜我地,分別係中華沙律同芝麻八爪魚。

🥗枝豆

🦐炸河蝦
送酒小食必試! 細細粒既蝦仔炸得非常香脆,咬落口脆卜卜。

🥗蟹籽沙律

🍜味增湯

🐥炸雞軟骨
我好鍾意咬d細細粒既食物過下口癮😂於是又叫左個炸雞軟骨。

🍱鰻魚炒飯

🐴燒牛肋骨
燒牛肋骨份量十足,燒香既牛肋肉有肉汁,肉味濃,唔洗點醬汁都好好味。除此之外,仲唔會浪費食物,牛肋骨邊既肉都會切成小片上碟,近牛肋骨邊既肉,更加肉味濃香多肉汁,值得推薦大家一試!👍🏻

🍺雪花啤酒
男朋友唔飲酒,唯有我自己飲啦😎酒精濃度唔高,我都可以輕鬆ko一支😉