2025-02-26
今日同朋友去咗尖沙咀「南瀛水產」食飯🥰餐廳主打日本料理,有🐟刺身、🍣壽司、🥗前菜、🍱丼飯、鍋物、🦀浜燒海鮮、日式料理等,環境仲幾舒服tim☺️一開始點咗個🥗海鮮沙律,份量都幾足,粒粒刺身配上爽脆嘅沙律菜,加埋啲醬汁,酸酸甜甜,好開胃😛跟住就到重頭戲——🦀甲羅燒,由店員親手燒,香濃嘅蟹膏加蟹籽、蟹肉同鵪鶉蛋,燒到啱啱好,仲完全唔膩😍 我仲叫咗炸池魚仔🐟,炸得金黃酥脆❗️🍣壽司方面,飛魚子壽司爆漿爽口嘅口感真係好過癮😆三文魚卷嘅三文魚新鮮肥美,卷物嘅飯粒軟硬適中☺️刺身五點盛有五款刺身,有🐟三文魚、拖羅、帶子、🦐甜蝦等,每款都切得厚薄適中,味道仲幾鮮甜😋最後我哋仲點咗個南瀛卷,呢個卷物上面鋪咗隻甜蝦、海膽、三文魚子、🐟吞拿魚蓉蛋,材料豐富,口感層次分明,食落去好有驚喜,絕對係必試之選😍