2023-05-12 235 瀏覽
今日去咗悅火果呢間餐廳食嘢,喺科學館隔離紅磡站行幾分鐘就到,好容易搵到😍聽聞呢間餐廳號爐端燒好正,所以我呢個爐端燒fans就去試吓😙餐廳喺地舖,門外掛咗好多紅紅嘅燈籠,爐端燒區落樓梯一層就到,見到爐端燒區枱面擺滿晒食材,師傅用炭爐燒,好有風味,勁似去咗日本咁😎我就叫咗個爐端燒御膳 ,入面有蝴蝶鯖魚,配有沙律,蒸蛋,麵豉湯,白飯,仲可以揀要甜品定咖啡😆佢試到嚟個擺盤好靚,打卡一流👍🏻我想重點講下個蝴蝶鯖魚,鯖魚超級大份,燒得岩岩好,唔會太朝太柴,而且有濃濃嘅炭薰分味,超香😋魚味香濃,鮮味十足,好有口感😄另外,佢嘅麵豉湯都一流,入面有好多昆布,麵豉味超級濃郁,味噌鹹道剛好,正☺️而沙律鮮味美味,配有蟹籽,食落卜卜脆,口感好爽,加入蟹子亦令成個沙律味道提升一個層次😌最後,想講嘅係餐好環境好好,師傅好用心製作食物,食物新鮮,侍應服務態度友善,下次會再嚟光顧😆