2024-08-03
今日放工同朋友嚟到中環一帶食好西,見到依家西班牙餐廳幾特別,價錢又唔算好貴,就入咗去試吓。我哋兩個都唔係好肚餓,所以淨係叫咗一個芝士三重奏肉醬扁意大利粉($178)share食,估唔到份量到幾大,我哋兩個都食到好飽,佢哋嘅芝士真係一流,最吸引我嘅一定係佢面頭嘅芝士塊,效率唔算好脆,但係芝士味超濃,幾好咬口,配埋面頭嘅芝士粉同埋焗芝士,滿足晒芝士愛好者嘅三個願望,而佢哋嘅肉醬份量都好多,超級抵食。我哋當然唔夠喉啦,所以就嗌咗一個Tiramisu 雪糕share食,佢有一世杯Espresso俾你淋上面,佢哋朱古力粉係跣水嘅,所以espresso一粒一粒咁跣落嚟,非常治癒。最後我哋仲嗌咗兩杯朱古力,朱古力味好濃,配埋超多嘅朱古力粒,啱晒朱古力迷。