2024-10-23 261 瀏覽
餐廳裝潢十分精緻,幾位師傅喺現場即時烹煮食物,用長板傳遞食物給前面的食客,我哋都急不及待,選了坐在師傅面前的座位🤩我哋揀咗套餐長阪12旬彩席間料理, $468 一位,有12個菜式,道道都精緻美味,值得推介👍🏻🌟前菜:三款磯煮鮑魚美味,蟹膏豆腐滑溜,不錯的開胃前菜👍🏻🌟先付:活赤貝搭配着八爪魚,味道清新開胃✨🌟刺身:海膽+帶子+鯛魚海膽鮮味濃郁,入口即化,帶子和鯛魚都非常鮮嫩美味💗🌟蒸物:魚子鵝肝蛋蒸擺盤精緻美麗,以雀巢形象呈現出來,非常有特色,魚子醬帶出鹹香鮮味,鵝肝濃郁醇厚,令到整個蒸蛋都非常出色🤤🌟御造:三文魚子吞拿魚蓉夾餅配蛋卷夾餅造型精緻,入面有三文魚子和吞拿魚蓉,非常搭配👍🏻蛋捲香甜💗🌟燒物:豆腐+時令燒魚炸豆腐外脆內軟,非常香口👍🏻三文魚烤得香嫩,配上醬汁, 十分美味✨🌟天婦羅:白魚同秋葵炸得酥脆,水準之作😋🌟燒時令貝:牛油燒北極貝非常鮮甜,北極貝鮮嫩配上菇菌,味道更加突出🫶🏻🌟海老燴飯這個燴飯香濃美味,海老彈牙鮮味👍🏻🌟魚湯魚湯鮮味,不用太多的調味,原汁原味,湯頭鮮甜🤤🌟甜品:水信玄餅 +巨峰蛋捲桃+熱情果汁水信玄餅,晶凝通透,配上黃豆粉和黑糖漿🫶🏻特色甜品,熱情果汁上有

🌟前菜:三款
磯煮鮑魚美味,蟹膏豆腐滑溜,不錯的開胃前菜👍🏻

🌟先付:
活赤貝搭配着八爪魚,味道清新開胃✨

🌟刺身:海膽+帶子+鯛魚
海膽鮮味濃郁,入口即化,帶子和鯛魚都非常鮮嫩美味💗

🌟蒸物:魚子鵝肝蛋蒸

🌟御造:三文魚子吞拿魚蓉夾餅配蛋卷

🌟燒物:豆腐+時令燒魚
炸豆腐外脆內軟,非常香口👍🏻
三文魚烤得香嫩,配上醬汁, 十分美味✨

🌟天婦羅:白魚同秋葵
炸得酥脆,水準之作😋

🌟燒時令貝:牛油燒北極貝
非常鮮甜,北極貝鮮嫩配上菇菌,味道更加突出🫶🏻

🌟海老燴飯
這個燴飯香濃美味,海老彈牙鮮味👍🏻

🌟魚湯
魚湯鮮味,不用太多的調味,原汁原味,湯頭鮮甜🤤

🌟甜品:水信玄餅 +巨峰蛋捲桃+熱情果汁
水信玄餅,晶凝通透,配上黃豆粉和黑糖漿🫶🏻
特色甜品,熱情果汁上有空氣泡泡,十分精緻有心✨
  • 三文魚子吞拿魚蓉夾餅配蛋卷
  • 魚子鵝肝蛋蒸