2022-05-09
咁啱同女朋友由三家村搭船去到西灣河碼頭,喺呢個咁chill嘅環境下,食一餐高級日本菜就至啱不過啦🤪🤪 鮨玥座落係離西灣河碼頭不遠既地鋪,見到有omakase set就當然唔可以錯過啦啦1. 唐揚嫩雞先來一個小食,炸雞鮮嫩多汁,雞肉上面鋪上薄薄的炸皮,係我既至愛呀🥰2. 唐揚日本池魚苗呢款炸物份量非常多,仲要係平時出面少見既炸池魚苗,而且都係炸得恰到好處!3.蔥本鮪魚腩海膽丼終於嚟到我哋嘅主菜,吞拿魚蓉配上新鮮海膽嘅刺身丼,食得出本身食材嘅新鮮,而飯選用日本珍珠米,質素非常高👍👍4.本鮪寿司盛繼續係我哋至愛嘅拖羅,呢款一set六件嘅壽司盛,有唔同口感同油脂分布既拖羅壽司,我當然我哋最愛嘅就係大拖,啲油脂真係喺口腔到爆出嚟。5. 北海丼依款刺身丼可以以豪華黎形容,滿足晒有選擇困難症嘅朋友,有超過八種既高級刺身,當中我最喜愛既就係圖中既鮑魚,有口感同啖啖肉,以此作結實在完美!
1. 唐揚嫩雞
2. 唐揚日本池魚苗