2021-11-16 61 瀏覽
之前同呀媽食過呢到既拉麵,因為真係好食所以決定介紹下佢,黃店果然特別有親切感,店鋪有memo紙比你地任寫自己既心聲📝我叫左個黑蒜油叉燒拉麵,一上枱已經聞到非常香既黑蒜油味,叉燒有炭燒過加埋黑蒜油味整左陣火炙既口感出黎,味道十分濃郁,溏心蛋滑溜溜好好食,仲有荀、雲耳、紫菜等配料,令到湯底更加香濃,食完個麵都想繼續飲湯😂另外朋友就揀左龍蝦湯底既石鍋蟹皇芝士沾麵,龍蝦湯足料到一個點,有豆腐龍蝦肉等等,好甜好重龍蝦味,石鍋令到龍蝦湯保持熱度,唔會上枱就凍曬,冬天飲返啖熱騰騰既湯暖胃就啱曬,沾麵質感彈牙有嚼勁,最中意食佢個蟹膏芝士堆,芝士輕輕燒過鋪面,一啖蟹膏一啖蟹籽,鹹香之餘加啲吱吱口感,好食!呢到既沾麵真係百食不厭,讚👍👍