2024-08-23
早幾日又同朋友食好西🐮依間日式燒肉都幾高質🤤本身想叫佢個omakase set ($498/位), 但朋友唔係好想食蝦同雞, 最後都係散叫~ 見人人都推介大判燒!黑毛和牛西冷 $178, 我地都叫左份~好後悔無叫多份🥲但實在太飽,就唔再叫了🙈講返個大判燒先, 睇落好薄身,油脂分配得好靚~配埋溫泉蛋一齊食,勁嫩勁柔軟..但唔覺肥,好好食,有牛味~不過雞蛋係溫泉蛋而唔係生蛋, 個人比較prefer生蛋多d~蛋汁會再澎湃d但抵👍🏻既係店員可以幫手燒埋~咁梗係交俾專業嫁啦~選擇困難..我地再揀左3款和牛, 牛肉可以揀要唔要汁同埋黑椒~鍾意原汁原味既可以走汁😌黑毛和牛腹前小排 $248勁重牛油香, 好肥美, 入口即溶🤤黑毛和牛上嫩肩里肉 $198依款同上一款差唔多口感, 油脂會少DD, 建議2揀1就好喇~唔係會有少少膩黑毛和牛内横膈膜 $188牛味突出, 油脂無咁多, 但肉質都好嫩唔想食太肥嘅牛可以揀呢款😋生菜 $28冷麺(大)二人前$72冷麺係幼麵, 好彈牙🤡個冷麵汁調味岩岩好, 勁解膩最後仲送甜品係杏仁豆腐同雪米糍~真係勁滿足既一餐🫶🏻
依間日式燒肉都幾高質🤤
好後悔無叫多份🥲但實在太飽,就唔再叫了🙈
講返個大判燒先, 睇落好薄身,油脂分配得好靚~
配埋溫泉蛋一齊食,勁嫩勁柔軟..但唔覺肥,好好食,有牛味~
但抵👍🏻既係店員可以幫手燒埋~咁梗係交俾專業嫁啦~
黑毛和牛腹前小排 $248
勁重牛油香, 好肥美, 入口即溶🤤
黑毛和牛上嫩肩里肉 $198
黑毛和牛内横膈膜 $188
牛味突出, 油脂無咁多, 但肉質都好嫩
唔想食太肥嘅牛可以揀呢款😋
生菜 $28
冷麺(大)二人前$72
冷麺係幼麵, 好彈牙🤡個冷麵汁調味岩岩好, 勁解膩
最後仲送甜品
係杏仁豆腐同雪米糍~真係勁滿足既一餐🫶🏻