2022-09-06 1869 瀏覽
近年嘅韓風🇰🇷唔淨止韓星韓劇韓食😋香港人都好鐘意❤️今次就去左梨泰院🇰🇷止下旅行癮😝舌尖去轉韓國先啦🇰🇷係餐牌睇到創辦人親自到韓國拜師學藝👨🏻‍🍳🔷招牌菜🔷就係 #斧山炸雞 是必食之選。炸雞共設五款口味,包括原味、香蒜蜜糖、甜辣、芝士及芝士洋蔥。每一款口味都各具特色!今次我就點左🔸#無骨太陽芝士雞鍋 🔸共16件4款口味😝一次滿足幾種口味享受😎炸雞能做到外脆內滑爆汁超juicy 的,好好味😋我仲轉玫瑰醬,係帶微辣的芝士醬,超讚👍🏻辣味能減輕芝士的膩口感。蘸上濃厚的芝士讓每口炸雞的味道提升更高層次。價錢仲好抵食只係$198 16件雞加大大盆芝士醬😝🔸卡邦尼炒年糕🔸濃濃的芝士加上魚糕,多重口感不錯🥰🔸海鮮豆腐辣湯🌶🔸味道偏辣夠惹味😋材料幾多🔸豬肉石鍋拌飯🔸材料豐富溝埋拌飯醬就係一流嘅主食啦!🔹藍柑茘枝乳酪沙冰🔹夏日清爽之選清新嘅口味不錯🔹白桃忌廉生米酒🥳意杯真係推介俾食到少少酒嘅人飲,有驚喜😍甜度適中帶米酒香,正呀!^_^🔹韓國傳統煎糖餅🔹作今餐完美嘅句號!😍買單六百幾蚊食到好飽咁多野非常豐富又抵!味道仲好正添!值得再嚟🥰
近年嘅韓風🇰🇷唔淨止韓星韓劇韓食😋
香港人都好鐘意❤️
今次就去左梨泰院🇰🇷止下旅行癮😝
舌尖去轉韓國先啦🇰🇷
係餐牌睇到創辦人親自到韓國拜師學藝👨🏻‍🍳

🔷招牌菜🔷就係 #斧山炸雞 是必食之選。

今次我就點左🔸#無骨太陽芝士雞鍋 🔸
共16件4款口味😝
一次滿足幾種口味享受😎
炸雞能做到外脆內滑爆汁超juicy 的,好好味😋

🔸卡邦尼炒年糕🔸
濃濃的芝士加上魚糕,多重口感不錯🥰

🔸海鮮豆腐辣湯🌶🔸
味道偏辣夠惹味😋材料幾多

🔸豬肉石鍋拌飯🔸
材料豐富溝埋拌飯醬就係一流嘅主食啦!

🔹藍柑茘枝乳酪沙冰🔹
夏日清爽之選清新嘅口味不錯
🔹白桃忌廉生米酒🥳
意杯真係推介俾食到少少酒嘅人飲,
有驚喜😍甜度適中帶米酒香,正呀!^_^
🔹韓國傳統煎糖餅🔹作今餐完美嘅句號!😍

買單六百幾蚊食到好飽
咁多野非常豐富又抵!
味道仲好正添!值得再嚟🥰