同同事講開而家D餐廳未到12點就關哂門, 有時夜左收工想搵個好D既地方食宵夜都難。浦開銅鑼灣既同事就介紹左哩間明廚, 開到凌晏3點😆D野真係得, 環境仲好唔錯添, 重要service好, 經理very nice~星期5夜晚9點黎到都full house, 好多枱都開左酒仲食緊飯。同事講明必食🦀油鹽焗香港火焰奄仔蟹🦀上枱前最好準備定相機先, 店員會淋上酒然後點火, 個下都幾猛火, 然後就聞到香味啦好鬼正!!隻蟹勁大隻又厚肉爆哂膏。一啖咬落D蟹膏度超爆滿足!!!! 蟹膏甘香蟹肉鮮美, 用鹽+酒更加吊起蟹鮮味, 當然都要隻蟹本身真係優質先得, 冇得輸!椒鹽無骨九肚魚 炸漿薄得黎鬆脆,九肚魚滑嘟嘟, 椒鹽香口惹味送酒一流。芝麻脆皮雞 雞皮脆脆地唔會痴住好多肥膏, 雞肉滑又juicy, 加埋皮位D芝麻成個味道又更加香。雖然我地冇叫酒飲, 淨係叫左可樂但係見住佢地好忙都會比埋冰杯幫你斟埋, service值得一讚!
同事講明必食🦀油鹽焗香港火焰奄仔蟹🦀
椒鹽無骨九肚魚
炸漿薄得黎鬆脆,九肚魚滑嘟嘟, 椒鹽香口惹味送酒一流。
芝麻脆皮雞